Materialbanken

På denna sida hittar du material producerat i projektet samt bandningarna av våra evenemang.

Här har vi även samlat länkar till externt material som relaterar till projektets teman och som kan vara en resurs för föreningar.

Materialet är samlat under följande teman:

Digitalt samarbete och kommunikation

Linda Mannila
Bra digitala möten - hur gör man?
Så håller du bra möten och evenemang på distans.

Bandningen av föreläsningsdelen från vårt webbinarium med Linda Mannila. Videon har producerats av projektet Boden Live.

Linda Mannila
Allmänna tips för hur man ordnar bra digitala möten

En utvald del ur föreläsningen, bandningen i sin helhet hittar du i videon ovan. Videon har producerats av projektet Boden Live.

Till videon

Julia Olin
Föreningars synlighet på sociala medier.
Samma insats - bättre resultat

Juli Olin ger konkreta tips på hur föreningar kan arbeta med  kommunikation och med samma insats nå bättre resultat.

Videon har producerats av projektet Boden Live.

Digitalt samarbete och kommunikation - externa resurser

Föreläsare Linda Mannila:
Föreningsliv och kurser online – hur då?
-Digitaliseringens möjligheter
-Streaming av träffar online
-Att åstadkomma interaktivitet online.

Föreläsare Juhanni Larjanko:
Hur komma igång med digitala möten?
-Teams, Zoom, Hangouts

Goda nätmöten
-Hur skapar man balans i ett hybridmöte?
-Interaktiva nätmöten

Patricia Diaz är doktorand inom lärarutbildningens digitalisering. På denna sida hittar ni hennes omfattande länksamling till olika digitala verktyg så som Jamboard, AnswerGarden, och Mentimeter. Verktygen kan användas exempelvis i online evenemang, möten och distansundervisning.
”Digiteket samlar material och resurser kring hur du kan göra dina videomöten effektivare och trevligare.”. Digiteket drivs på uppdrag av Kungliga biblioteket.
SFV samlade i april 2020 in goda modeller för distansundervisning och fick in över 150 bidrag. Materialet riktar sig till skolor. Föreningar kan exemeplvis vid ordnande av online kurser och evenemang hitta nyttiga tips och kunskap i denna idébank.
”Här kan du lära dig hur distansmöten via internet fungerar och vilka verktyg som finns för att ordna möten på distans.”

Svenska folkskolans vänner
Föreningsliv och kurser online - hurdå?

Föreläsare: Linda Mannila
Del 1: Vilka möjligheter ger digitalisering till föreningsliv på nätet?

Innovation

Innovation för lokalsamhällets bästa - en temakväll om innovation i föreningslivet

Bandningen av temakvällens  föreläsningsdel. Videon har producerats av projektet Boden Live.

Innovation - externa resurser